20.9.2016

Tri autobusa iz Cerne na Tekijama

Svetište na Tekijama protekle je subote 10. 9. 2016.  bilo glavno odredište 165 župljana župe Sv. Mihovil iz Cerne koji su hodočastili sa svojim župnikom vlč. Krešimirom Jukićem. U svetištu su ih uz tročlanu ekipu volontera, dočekali ravnatelj svetišta vlč. Ivan Rajković i voditelj Petar Pifat, nastojeći, kao i uvijek, svakom posjetitelju pružiti maksimalnu ponudu doživljaja toga svetog mjesta.

Dok je vlč. Jukić vani ispovijedao jedan broj svojih župljana, vlč. Rajković je ostalima u crkvi govorio o znamenitosti i povijesti svetišta, prilikama i okolnostima života u današnjema vremenu, kao i važnosti plodova koji se, u duhovnom smislu, mogu zadobiti iskrenim obraćenjem u okrilju svetišta.

Budući da se Crkva nalazi u Godini milosrđa, hodočasnici su prije svete mise koju je također služio vlč. Rajković imali pobožnost Svete krunice Božanskog milosrđa, a prije odlaska birali suvenire i nabožne predmeta, razgledali Muzej i uživali u prirodnom okružju crkve svetišta.

Njihov posjet još jedan je u nizu organiziranih hodočašća svetištu Gospe Tekijske prigodom proslave 300. obljetnice njegova postojanja.